2x christmas chocolate

Long time no see! Tällasena suurena joulu addiktina mua oikeesti hävettää, että mun eka joulunen postaus (tai mikää postaus ylipäätää) tulee vasta nyt ku joululomaki alko jo. Muistelen et viime postauksen lopetin jotenkin niihin sanoihin että alkasin taas panostaa tähä postaamiseen koeviikon jälkee. Mutta mitenkäs sattukaa? No Ninnipä sairastu kunno flunssaan. Mulla oli korkee kuume ja flunssa monta päivää ja sitte mulle tuli myös korva- ja poskiontelo tulehus, jotka oireilee jopa vieläki vähän. Siinäpä meni pari viikkoa ja sen jälkee koko joulukuu on kulunu tosi nopeeta koska on ollu nii paljo tekemistä. Ja olin muka suunnitellu tekeväni paljon kaikkia joulusia postauksia, mut en oo saanu mitään aikaseks koska en tykkää yhtään kuvata ilman luonnonvaloa ja koska mulla on ollu täs jaksos älyttömän pitkiä päiviä, oon ollu joka päivä koko valosan ajan koulun penkillä. (mikäs sen ihanempaa)

Mut nyt tän postauksen aiheeseen elikkä tein tos muutama päivä sitten kahta erilaista jouluista suklaata itse, joten aattelin nyt jakaa niien reseptit teille vaikka ne on kummatki älyttömän yksinkertasia ja tuntuu vähän tyhmältä selittää vaihe vaiheelta noin helppoja reseptejä. :-D


suklaatIMG_8824Ekana tehään sellane joulunen versio ihanasta rocky road- suklaasta! Tähän tarvit 2 tavallisen kokosta levyä suklaata: tummaa- ja maitosuklaata sekä täytteet mitä haluat siihen laittaa. Tähänhän vois laittaa melkeempä mitä vaan, mut nyt kun joulusella linjalla mennään nii ite valitsin joulupipareita, mini vaahtokarkkeja, manteleita ja noita piparminttu karkkikeppejäIMG_8826IMG_8827 Aluks laitetaan karkkikepit, mantelit ja piparit erillisiin pusseihin ja murskaat ne niin pieniksi murusiks ku mahollista esim. just tollasella puisella nuijalla.

IMG_8828IMG_8829 Sitte sulatetaan suklaat. En tosiaa tiiä onko sillä niin suurta merkitystä, mut luin jostain että paremman lopputuloksen saa kun sulattaa suklaat erillisissä kupeissa ja yhistää vasta sitten kun ne on sulatettu.
IMG_8831 Seuraavaks vuorataan pieni pelti leivinpaperilla ja aletaan vaan pistämään vuorotellen suklaasulaa ja noita täytteitä. Niinku huomaa et olin yhistäny nuo täytteet yhteen, koska aattelin et ne sais sitte levitettyy helpommin tasasesti, mut toi on kyl täysin vapaaehtonen vaihe.

IMG_8833Kun kaikki aineet on levitetty pellille, pistetään tuo koko juttu hetkeks pakastimeen tai jääkaappiin jäähtymään.IMG_8841Lopuks vaan palotellaan haluamas kokosia palasia. (mielellään aika pieniä, koska toi on tosi makeaa)

rockyroadsIMG_8836 Sitten päästään toiseen reseptiin elikkäs sellasiin piparminttu-valkosuklaa paloihin. Tarvit levyn valkosuklaata, piparminttuaromia ja karkkikeppejä. IMG_8838Ekana murskataan karkkikepit samalla tavalla kun edellisessäkin reseptissä ja sulatetaan suklaa. Sitten sekotetaan sulan suklaan sekaan rouhittu karkkikeppi ja n. 1/2 tl piparminttu aromia. IMG_8839IMG_8840Sen jälkeen alat laittamaan esim. tollasiin silikonisiin suklaa/jääpala muotteihin sen suklaan. Tos vaihees mulla lähti järki ja noi on aika sotkusen näkösiä mut ei anneta sen häiriä :-D Sitten nämäkin viedään jähtymään ja kohta ne on valmiita syötäviks! piparminttuvsuklaa Siinäpä oli kummatkin resepteistä! Ainaki ite tykkään noista  tosi paljon. Todennäkösesti teen toista noista uuestaan jouluksi. Ja jos sulla on vielä viimehetken joululahjat hankkimatta/tekemättä ja haluat päästä halvalla, noi ois varmaan tosi kivoja kun pistää vaikka johonkin lasiseen purkkiin ja kietasee nätin narun ympärille.

Kuulumisia voisin ees yrittää käyä kertoon tarkemmin täs lähiaikoina ja mulla on ollu jonkinäkönen video mun huoneen joulusisustusta koskien suunnitteilla jo pidemmän aikaa niin toivottavasti saisin tehtyä viel sen ennen joulua! En tosin lupaa mitää ku osaan olla nii aikaansaamaton ku sille päälle satun ja nää parit päivät ennen jouluu on mulla aina tosi kiireisiä. Nyt pidemmittä puheitta heippa ja kertokaa toki mitä tykkäsitte resepteistä! :-)

8 kommenttia:

  1. Anonyymi21.12.14

    oi noi valkosuklaa näyttää tosi hyviltä! :)

    VastaaPoista
  2. Oi nami kuinka hyvän näköisiä! Noita piparminttu valkosuklaita tekisi mieli testata ihan heti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmees noi oli tosi hyviä ja nopee tehä :-)

      Poista
  3. Anonyymi21.12.14

    Mistä toi silikonimuotti on ostettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista yhtään ku noi on jo pari vuotta sit ostettu :/

      Poista
  4. Anonyymi21.12.14

    mistä ostit noi karkkikepit?

    VastaaPoista


Ninni & Veera 16v, Raahe,
Veeran kamera/Nikon D5100
Veeran objektiivit/18-55mm/50mm/Samyang 8mm f/3.5 fisheye
Ninnin kamera/Canon eos 600D
Ninnin objektiivit/18-55mm/50mm/Samyang 8mm f/3.5 fisheye
kuvanmuokkaus/picasa, photoscape, picmonkey
videoiden editointi/windows liven elokuvatyökalu/CyberLink PowerDirector
+Ossi on tanskalaisruotsalainen pihakoira

Rock On