NIKON D5100

014 006 016 004 011 008 001
(^Naked truth tai jotain:-D) Mutta siis VUHUUU, eilen viimeinkin joululahjaksi järkkärin, voi apuaaa en osaa kuvailla kuin yberilonen oon tästä!! Oon aika tykännyt valokuvaamisesta, ja oonkin kuvaillut ja tosi kauan pokkareilla, joten on sairaan siistiä viimeinkin saada järkkäri käsiin, kun se kuitenkin mahdollistaa monia juttuja johon pokkari ei pysty. Tää on siis Nikon D5100 ja täs on se perus 18-55 putki. Tykkään ylipaljon tosta kääntyvästä näytöstä, sillä on superkiva ottaa esim. videoita, sillä jos kuvaa vaik itteensä niin näkee vähän mitä tapahtuu. Ainoo ongelma on et mun kone/elokuvatyökalu ei pyöritä noita videoita, koska ne ei tue sitä muotoa tai jotain. Osaako kukaan auttaa?:( Oon kokeillu jo kaikkea ja yrittänyt muokata sitä muotoa muutamalla ohjelmalla, mut niissä laatu läsähtää pahasti. Jos kukaan osaa auttaa niin oon niin kiitollinen, sillä rakastan tehdä videoita ja on tosi kurjaa jos tän takii en pysty niitä tällä tekemään:( Jokatapauksessa tää on mahtava juttu ja kiva jos meidän blogin tasokin nousee vähän nyt kun sekä mulla että Ninnillä on vähän tasokkaammat kamerat:) Mut älkää tuomitko, jos taso ei oo heti huipussa, sillä tää kamera on ollut mulla vasta reilun vuorokauden, ja mulla meni aika kauan opetteluun:-D

VIELÄ EHTII LAITTAA VIKAT KYSYMYKSET TÄNNE!! Tehdään luultavasti pian vastausvideo, laitelkaa lisää kysymyksiä jos löytyy :-)

23 kommenttia:

 1. nauha pois kaulasta :):) ja öö kannattaiskoha koittaa muokata elokuvat jollai muulla ku tolla elokuvatyökalulla ? :o en osaa auttaa ku mun järkkärissä ei ees oo videokuvausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tykkään pitää kaulasa ku sitä on kiva roikottaa siinä:-D ja oon kokeillu jo movie makeria mut ei toimi sekää:( juu ei haittaa kiitti silti kommentista!:)

   Poista
 2. jauu samixii ! :D: mäki sain ton kameran ja putken joululahjaks ja oon kans iha yyli-ilonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah:-D joo määkin, en malta oottaa et alkaa olla vähä valosampaa (eikä nii kylmä) ulkona et pääsee kuvailemaan oikeen kunnolla!(:

   Poista
 3. Moni sai joululahjaks järkkärin mukaan lukien mä:D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnee järkkäristä!(-:

   Poista
 4. mulla sama ongelma videoiden kanssa ! kaipaisin kipeesti apua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-( mm muakin ärsyttää tää niiin paljon!

   Poista
 5. Kivoja kuvia ja onnee uudesta kamerasta! :)

  http://nniinaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Voi kun kiva, mä sain kans vuorokausi sitten samanlaisen! :-D en osaa vielä käyttää yhtään, mutta kerro toki jos löydät sieltä jotain, mikä saattaisi muuten jäädä huomaamatta! :-)

  ja käykää toki kurkkaa!

  http://mylifeinmyblog-ona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa hahah:-D mullakin meni aika kauan aikaa mut sit vaan olin nenä kii käyttöohjeessa ja kuvailin pari (sataa) epäonnistunutta kuvaa nii alko lopulta sujumaan:D meen tsekkaamaan(:

   Poista
 7. Mullaki tuli toi sama ongelma videon muokkaamisen ja kattomisen kaa, ku sain järkkärin. latasin vaik mitä ohjelmii ja lopulta se rupes siin vlc playeris pyörittää videoo (ja nykyää jostai kummast syyst suostuu muualki pyörittää), mut en pysty vielkää muokkaa sil koneel windows liven elokuvatyökalul noit videoi :/
  mut jossei sul oo sitä vlc playerii nii lataa ja kato auttaako! ps. tos ''usein kysyttyä'' kohas on noi vanhat kamerat viel:)

  huhhu tulipa pitkä kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaa voi kiitos paljon, voisin kokeilla ladata tota ku ois nimenomaan kiva ees nähä ne videot koneelta! sairaa kiva tietää et muillakin on ollu ongelmii ku pelkäsin et tää mun kone on vaa liia jälkeejääny:D ja juu ei olla viel ehditty muoksia tota, meenpä heti korjaamaan(: ja kiitti paljon kommentista:-)

   Poista
  2. Kiitti paljon, toi vlc player pyörittää noita videoita, tää autto jo paljon!!(: vieläkö keksis keinon muokata:-D

   Poista
 8. oivoi ja sitte seuraavaks vaa parempaa putkee lahjatoivelistalle!;)

  mutta mulla on vähän sama ongelma ollu, en kyl ikinä muokkaa videoita, mutta ongelmana saattaa olla niiden videoiden koko. jos movie maker tai ylipäätänsä sun kone ei tue hd-videoo, niin siinä löytyy sun ongelma. mutta siis kun toi on full hd-videoo mitä toi kuvaa, niin tosiaan jokkut ohjelmat ei vaan ota niin isoja videoita vastaan. että sää voit toki muuttaa sieltä kamera-asetuksista sitä videon kokoo vaikka 720p :).

  en oo kyl varma että toimiiko mutta kokeile ja googlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kävin testaamaan äkkiä mut ei auttanu, vaik laatu oli vaa jotai 424p:( taitaa olla vaa siitä muodosta kiinni eikä tosta hd-videosta, kun tää mun kone ei oo koskaan aikasemminkaan pyörittänyt mitää mov-videoita. mut kiitti silti kommentista, ja et yritit auttaa!:-)

   Poista
 9. pääsitte linkkaa blogisi-postauksen parhaisiin :) käyppä kurkkaamassa -> http://nellimari.blogspot.fi

  olis tosi huippua jos kiinnostuisit mun blogin lukijaks. mä liityin sun blogin lukijaks. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeejee kiitos tosi paljon:-)!! tutkinpa vähä sun blogia ja liityn jos tykkään(:

   Poista
 10. Anonyymi26.12.12

  onko toi kamerakirja hyvä, ootko oppinu siitä juttuja?;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en oo ehtinyt vielä ihan kunnolla perehtymään, mut vaikuttaa iha hyvältä ja on tullu tajuttuu uusia juttuja(-:

   Poista
 11. miula on sama ongelma sen videon muokkaamisen kans ku se ei ees suostu aina avaamaa niitä videoita :(
  johkunlife.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ei mullakaa:D mut kannattaa ladata toi vlc player niiku anku sano nii saa ainaki avattuu ne videot:)

   Poista


Ninni & Veera 16v, Raahe,
Veeran kamera/Nikon D5100
Veeran objektiivit/18-55mm/50mm/Samyang 8mm f/3.5 fisheye
Ninnin kamera/Canon eos 600D
Ninnin objektiivit/18-55mm/50mm/Samyang 8mm f/3.5 fisheye
kuvanmuokkaus/picasa, photoscape, picmonkey
videoiden editointi/windows liven elokuvatyökalu/CyberLink PowerDirector
+Ossi on tanskalaisruotsalainen pihakoira

Rock On